Munkavédelem

Miért fontos a munkavédelem?

A munkavédelem fogalma: A munkavédelem a szervezett munkavégzésre vonatkozó biztonsági és egészségügyi követelmények összessége, amelyet törvénykezési, szervezési, intézményi előírások rendszere támogat.

Tehát a munkavédelem célja, hogy minden munkavállalónak biztonságos, egészségre nem káros, testi épséget megvédő munkahelyet biztosítson. Foglalkozástól függetlenül lényeges a megbetegedések és a munkabalesetek elkerülése, amelyben segítenek a munkavédelmi és biztonsági előírások. A munkavédelem célja mindemellett a munkahelyen megtalálható és használt gépek, berendezések és eszközök munkavédelmi szempontból való biztonságossá tétele a munkavédelmi jogszabályokra alapozva. Mindezek függetlenek a munkavégzés szervezeti vagy tulajdoni formáitól.

Munkavédelmi feladatokat csak és kizárólag arra szakosodott személy láthat el.

Munkavédelem – Átalánydíjas munkavédelmi szolgáltatás

A munkavédelemben cégünknek több, mint 25 éves tapasztalata van, amelyet kihasználva és arra támaszkodva alakítottuk ki informatikai audit rendszerünket. Munkavédelmi szolgáltatásunk keretén belül rendszeresen tűz-, és munkavédelmi bejárást és átvilágítást tartunk megbízóink területén. Átalánydíjas munkavédelmi szolgáltatásunk magában foglalja:

Munkavédelem – Kockázatértékelés

A munkavédelem alapvető része a kockázatértékelés. Kockázatértékelés szolgáltatás cégeknek, miszerint a munkáltatónak a Munkavédelmi törvény szerint előírt kötelezettségének eleget téve, rendelkeznie kell kockázatértékeléssel, amelyben köteles minőségileg, illetve szükség esetén mennyiségileg értékelni a munkavállalók egészségét és biztonságát veszélyeztető kockázatokat, különös tekintettel az alkalmazott munkaeszközökre, veszélyes anyagokra és keverékekre, a munkavállalókat érő terhelésekre, valamint a munkahelyek kialakítására.

A kockázatértékelés a munkabalesetek és a foglalkozási megbetegedések, valamint a fokozott expozíciós esetek megelőzésére alkalmazott, az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés megteremtése érdekében tett munkáltatói intézkedések kulcsfontosságú eleme.

Munkavédelem – Munkavédelmi oktatás

A munkavédelem fontos része a munkavédelmi oktatás, amelynek keretében kell gondoskodnia a munkáltatónak arról, hogy az alkalmazásában lévő munkavállalója sajátítsa el, valamint a foglalkoztatásának teljes időtartama alatt készség szinten ismerje és használja a fontosabb tűzvédelmi szabályokat, a biztonságos munkavégzés helyi ismereteit. Legyen mindig tisztában a munkavégzéshez szükséges, vagy ahhoz köthető szabályokkal és utasításokkal.

Munkavédelem – Munkavédelmi szabályzatok, dokumentumok

Munkavédelmi szabályzatok és dokumentumok​ meglétét a munkavédelmi szabályok kötelezően írják elő a gazdálkodó szervezeteknél. Mind a tűzvédelem, mind a munkavédelem esetében a lényeges szabályzatok, dokumentumok elkészítése szaktevékenységnek minősül. A tűzvédelmi szabályzat, a munkavédelmi jellegű kockázatértékelésmunkavédelmi oktatási tematika, egyéni védőeszközök juttatási rend és más tűzvédelmi és munkavédelmi írásos dokumentum meglétét, jogszabályi harmonizációját, naprakészségét szigorúan ellenőrzik.

Munkavédelem – Felkészítés munkavédelmi hatósági ellenőrzésre

Felkészítés munkavédelmi hatósági ellenőrzésre, és a munkavédelmi hatósági ellenőrzésre kérhető dokumentumok meglétének és megfelelőségének ellenőrzését elvégezzük és hiányuk avagy nem megfelelőségük esetén javaslatot teszünk a szükséges dokumentumok pótlására. Kérésre rövid határidőn belül a hatósági ellenőrzésre elkészítjük.

A létesítmény komplex átvizsgálása, helyszíni szemle megtartása során a munkavédelmi jogszabályok előírásainak teljesülését ellenőrizzük.

A helyszíni bejárás során feltárt hiányosságokról és a szükséges intézkedésekről jegyzőkönyvet készítünk.

Munkavédelem – Home office kockázatértékelés

A home office kockázatértékelésre speciálisan kifejlesztett új szoftverünk segítségével akár 10 perc leforgása alatt elkészíthető egy munkavállaló otthoni munkaállomásának bevizsgálása, miközben elvégezhető az ezzel kapcsolatos tűzvédelmi és munkavédelmi oktatás is. Mindehhez nem szükséges a személyes kontaktus felvétele, így a szoftver használatával a Covid járvány okozta fertőzés veszélyt is elhárítható.

Munkavédelem – Elsősegélynyújtó tanfolyam

A munkavédelem egy meghatározó eleme az elsősegélynyújtó tanfolyam megléte. Minden munkahelyen és műszakban, a tevékenység és a munkafolyamatok veszélyességétől, illetve az ott dolgozók számától függően kialakított elsősegélynyújtó felszerelést, vagy mentődobozt és a munkavállalók közül kiképzett, elsősegélynyújtásra kijelölt személy jelenlétét kell biztosítani.

Megbízóink részére alapfokú elsősegélynyújtási képzést biztosítunk e-learning felületünkön vagy személyes formában, amely során a munkavállalók elméleti és gyakorlati oktatás keretében sajátíthatják el a szükséges ismereteket.

Miért a Cedit 2000?

Sok éves szakmai tapasztalattal rendelkező, rugalmas, megbízható csapat: 14 főállású szakember, 12 diploma, 13 felsőfokú- és 24 középfokú képesítés áll rendelkezésre a nap 24 órájában. Kapcsolati rendszerünk révén, megrendelőink kivételes igényeinek kielégítése, az ország legjobb specialistáival való kapcsolattartás biztosított.

A Cedit 2000 Kft országos lefedettséggel, több mint 170 elégedett megrendelőjének folyamatos szakértés mellett a tűz- és munkavédelmi feladatok magas szintű ellátását végzi.

„A mi szolgáltatásunk az Ön biztonsága!” , ez a mottónk már 20 éve.

A vállalt feladatokat főállású tűzvédelmi, munkavédelmi, környezetvédelmi szakembereink végzik el. 30 év alatt komoly tapasztalatot szereztünk logisztikai központok, raktárak, irodaházak, ipari létesítmények, irodai-, szellemi tevékenységet ellátók, élelmiszer és ruházati kiskereskedelmi, vendéglátóipari üzletek, országos üzletláncok, oktatási intézmények tűz,- munka,- és környezetvédelmi felügyeletében. A Cedit 2000 Kft-nél a már megszerzett tudás mellett a folyamatos belső és külső szakmai képzés is hangsúlyos.

Tűzvédelmi és munkavédelmi szolgáltatásainkért 100%-os garanciát vállalunk. Partnereink biztonságban érezhetik magukat, hiszen 2004-től (elsőként a szakmában) szakmai felelősségbiztosítással rendelkezünk. A biztosítás fedezete nem csupán a szolgáltatási jogviszony keretében okozott dologi, illetve nem dologi kárra, hanem egy hatósági büntetés megtérítésére is vonatkozik.

CEDIT 2000

A CEDIT 2000 számokban

1
Tűzvédelmi bejárás / hó
1
Elégedett Ügyfél
1
Munkavédelmi bejárás / hó

Kérdés esetén állunk rendelkezésére!

Legkésőbb 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!