Tűzvédelem

Miért fontos a tűzvédelem?

A tűzvédelem fogalma: A tűzvédelem magába foglalja a tűzesetek megelőzését, a tűzoltási feladatok ellátását, a tűzvizsgálatot, valamint ezek feltételeinek a biztosítását.

Legyen szó középületekről, ahol a tűzvédelmi biztonságról a munkáltatónak kell gondoskodnia vagy társasházakról, lakóközösségekről, ahol a magánszemélyeknek kell gondoskodniuk a tűzvédelem rájuk vonatkozó előírásainak betartásáról.

A tűzvédelem alá tartoznak a következő szolgáltatások:

 • Átalánydíjas tűzvédelmi szolgáltatás
 • Tűzvédelmi oktatás
 • Tűzvédelmi szabályzat és dokumentáció
 • Tűzvédelmi szakvizsgáztatás
 • Felkészítés hatósági ellenőrzésre
 • Tűzvédelmi szabványossági felülvizsgálat
 • Tűzoltó készülékek ellenőrzése, hitelesítése, dokumentálása
 • Beépített tűzoltó rendszerek ellenőrzése
 • Tűzoltó-vízforrások, szárazrendszerek és tűzoltóvíz- medencék nyomáspróbája és javítása
 • Elektromos szabványossági felülvizsgálatok elkészítése

FONTOS! Kizárólag szakemberrel bízzuk a tűzvédelmi feladatok ellátását.

Ma már sok cég közül lehet választani, amikor tűzvédelemre keresünk hosszútávú partnert. Választáskor ügyeljünk, hogy a kiválasztott cégnek a tűzvédelem területén elegendő tapasztalata, megfelelő képesítéssel rendelkező szakmai csapata, modern cégvezetése és felelősségbiztosítása legyen.  

 

Tűzvédelem– Átalánydíjas tűzvédelmi szolgáltatás

A tűzvédelemben cégünknek több, mint 25 éves tapasztalata van, amelyet kihasználva és arra támaszkodva alakítottuk ki informatikai audit rendszerünket. Tűzvédelmi szolgáltatásunk keretén belül rendszeresen tűz-, és munkavédelmi bejárást és átvilágítást tartunk megbízóink területén. Átalánydíjas tűzvédelmi szolgáltatásunk magában foglalja:

Tűzvédelem– Tűzvédelmi oktatás

Tűzvédelmi oktatásról a munkáltatónak egy oktatás keretében kell gondoskodnia arról, hogy az alkalmazásában lévő munkavállalója sajátítsa el, valamint a foglalkoztatásának teljes időtartama alatt készség szinten ismerje és használja a fontosabb tűzvédelmi szabályokat, a biztonságos munkavégzés helyi ismereteit. Legyen mindig tisztában a munkavégzéshez szükséges, vagy ahhoz köthető szabályokkal és utasításokkal.

A tűzvédelmi oktatásokat hagyományos tantermi oktatás keretében, valamint e-learning alapú oktatási felületen tudjuk megbízóink részére biztosítani.

Tűzvédelem– Tűzvédelmi szakvizsgára való felkészítés

Tűzvédelmi szakvizsgára való felkészítés, hiszen a jogszabály által meghatározott foglalkozási ágakban és munkakörökben csak érvényes tűzvédelmi szakvizsgával rendelkező személy végezhet munkát. Továbbá, szakvizsgával kell rendelkeznie annak a személynek is, aki a munkát közvetlenül irányítja.

Tűzvédelem– Tűzvédelmi szabályzatok, dokumentumok

Tűzvédelmi szabályzatok és dokumentumok meglétét a munkavédelmi szabályok kötelezően írják elő a gazdálkodó szervezeteknél. Mind a tűzvédelem, mind a munkavédelem esetében a lényeges szabályzatok, dokumentumok elkészítése szaktevékenységnek minősül. A tűzvédelmi szabályzat, a munkavédelmi jellegű kockázatértékelés, munkavédelmi oktatási tematika, egyéni védőeszközök juttatási rend és más tűzvédelmi és munkavédelmi írásos dokumentum meglétét, jogszabályi harmonizációját, naprakészségét szigorúan ellenőrzik.

Tűzvédelem– Felkészítés tűzvédelmi hatósági ellenőrzésre

Felkészítés tűzvédelmi hatósági ellenőrzésre, vagyis a hatóság által tűzvédelmi ellenőrzésre kérhető dokumentumok meglétének és megfelelőségének ellenőrzését elvégezzük, hiányuk avagy nem megfelelőségük esetén javaslatot teszünk a szükséges dokumentumok pótlására. Kérésre pedig rövid határidőn belül a hatósági tűzvédelmi ellenőrzésre elkészítjük.

Tűzoltó készülékek felülvizsgálata/karbantartása

Cégünk vállalja a különböző tűzoltó készülékek felülvizsgálatát, karbantartását, hitelesítését, illetve dokumentációját:

 • Tűzoltó készülék alapkarbantartás
 • Tűzcsap féléves karbantartás (üzemeltetői)
 • Tűzcsap éves karbantartás (mérés)
 • Tűzgátló ajtó felülvizsgálat (egyszárnyú és kétszárnyú)
 • Tűzívíz medence éves felülvizsgálat és öt éves nyomáspróba
 • Száraz felszálló rendszer tűzcsap felülvizsgálat és nyomáspróba
 • Túlnyomásos lépcsőház felülvizsgálata
 • Tűzcsappantyú felülvizsgálata
 • Megvilágított menekülési jel felülvizsgálata
 • Füstelszívó, légpótló ventilátor felülvizsgálata
 • Tűzjelző felülvizsgálata
 • Oltórendszer (gáz-, sprinkler) felülvizsgálata
 • Hő- és füstelvezető rendszer felülvizsgálata

Miért a Cedit 2000?

Sok éves szakmai tapasztalattal rendelkező, rugalmas, megbízható csapat: 14 főállású szakember, 12 diploma, 13 felsőfokú- és 24 középfokú képesítés áll rendelkezésre a nap 24 órájában. Kapcsolati rendszerünk révén, megrendelőink kivételes igényeinek kielégítése, az ország legjobb specialistáival való kapcsolattartás biztosított.

A Cedit 2000 Kft országos lefedettséggel, több mint 170 elégedett megrendelőjének folyamatos szakértés mellett a tűz- és munkavédelmi feladatok magas szintű ellátását végzi.

„A mi szolgáltatásunk az Ön biztonsága!” , ez a mottónk már 20 éve.

A vállalt feladatokat főállású tűzvédelmi, munkavédelmi, környezetvédelmi szakembereink végzik el. 30 év alatt komoly tapasztalatot szereztünk logisztikai központok, raktárak, irodaházak, ipari létesítmények, irodai-, szellemi tevékenységet ellátók, élelmiszer és ruházati kiskereskedelmi, vendéglátóipari üzletek, országos üzletláncok, oktatási intézmények tűz,- munka,- és környezetvédelmi felügyeletében. A Cedit 2000 Kft-nél a már megszerzett tudás mellett a folyamatos belső és külső szakmai képzés is hangsúlyos.

Tűzvédelmi és munkavédelmi szolgáltatásainkért 100%-os garanciát vállalunk. Partnereink biztonságban érezhetik magukat, hiszen 2004-től (elsőként a szakmában) szakmai felelősségbiztosítással rendelkezünk. A biztosítás fedezete nem csupán a szolgáltatási jogviszony keretében okozott dologi, illetve nem dologi kárra, hanem egy hatósági büntetés megtérítésére is vonatkozik.

CEDIT 2000

A CEDIT 2000 számokban

1
Tűzvédelmi bejárás / hó
1
Elégedett Ügyfél
1
Munkavédelmi bejárás / hó

Kérdés esetén állunk rendelkezésére!

Legkésőbb 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!