Villámvédelmi felülvizsgálat

Villámvédelmi felülvizsgálat

Mit jelent az villámvédelem?

Az ember által alkotott létesítmények villámcsapás elleni védelme, annak baleseti, tűz okozó hatásainak megelőzése. A villámvédelmi ellenőrzést a telepítéskor érvényes szabványok és előírások szerint kell ellenőrizni. A felülvizsgálatot abban az esetben is el kell végezni, ha átépítés, bővítés, károsodás (például villám okozta) vagy bármilyen olyan javítás történik, amely befolyásolhatja az épületek és a villámhárítók villámvédelmi hatását. 

A villámvédelmi felülvizsgálatra az (OTSZ) Országos Tűzvédelmi Szabályzat és (TvMI) Tűzvédelmi Műszaki Irányelv kötelez.

Villámvédelmi felülvizsgálat – Kiknek és milyen időközönként?

A létesítmény (legyen szó ipari, kereskedelmi, közoktatási stb.) tulajdonosai vagy üzemeletetői, illetve annak megbízottjainak feladata az esedékes, időszakos felülvizsgálatok elvégeztetése. Fontos, hogy az villámvédelmi felülvizsgálat kötelezettsége nem csupán magára a felülvizsgálatra korlátozódik és annak jegyzőkönyvének elkészítésre, hanem a feltárt hibák és hiányosságok haladéktalan kijavításáról is. 

Időközök

 • 280. § (1) A nem norma szerinti meglévő villámvédelem időszakos felülvizsgálatát a létesítéskor érvényben lévő vonatkozó műszaki követelménynek megfelelően kell végezni.
 • (2) A nem norma szerinti meglévő villámvédelmi berendezést, ha jogszabály másként nem rendelkezik, tűzvédelmi szempontból
   • a 300 kg vagy 300 l mennyiségnél több fokozottan tűz- vagy robbanásveszélyes osztályba tartozó anyag gyártására, feldolgozására, tárolására szolgáló helyiséget tartalmazó, ipari vagy tárolási alaprendeltetésű építmény vagy szabadtér esetén legalább 3 évenként,
   • egyéb esetben legalább 6 évenként,
 • 281. § (1) A norma szerinti villámvédelemről szóló műszaki követelmény
   • hatálya alá tartozó villámvédelemmel ellátott építmények, szabadterek esetében a villámvédelem felülvizsgálatát
   • a) a létesítés során, a később eltakarásra kerülő részek eltakarása előtt,
   • b) a létesítést követően az átadás előtt,
   • c) az LPS I és LPS II fokozat esetén legalább 3 évenként,
   • d) a c) pont alá nem tartozó egyéb esetben legalább 6 évenként, és
   • e) a villámvédelem vagy az építmény átalakítását, bővítését és a vonatkozó műszaki követelményben foglalt különleges eseményt követően kell elvégezni.
 

Miért a Cedit 2000?

Sok éves szakmai tapasztalattal rendelkező, rugalmas, megbízható csapat: 14 főállású szakember, 12 diploma, 13 felsőfokú- és 24 középfokú képesítés áll rendelkezésre a nap 24 órájában. Kapcsolati rendszerünk révén, megrendelőink kivételes igényeinek kielégítése, az ország legjobb specialistáival való kapcsolattartás biztosított.

A Cedit 2000 Kft országos lefedettséggel, több mint 170 elégedett megrendelőjének folyamatos szakértés mellett a tűz- és munkavédelmi feladatok magas szintű ellátását végzi.

„A mi szolgáltatásunk az Ön biztonsága!” , ez a mottónk már 20 éve.

A vállalt feladatokat főállású tűzvédelmi, munkavédelmi, környezetvédelmi szakembereink végzik el. 30 év alatt komoly tapasztalatot szereztünk logisztikai központok, raktárak, irodaházak, ipari létesítmények, irodai-, szellemi tevékenységet ellátók, élelmiszer és ruházati kiskereskedelmi, vendéglátóipari üzletek, országos üzletláncok, oktatási intézmények tűz,- munka,- és környezetvédelmi felügyeletében. A Cedit 2000 Kft-nél a már megszerzett tudás mellett a folyamatos belső és külső szakmai képzés is hangsúlyos.

Tűzvédelmi és munkavédelmi szolgáltatásainkért 100%-os garanciát vállalunk. Partnereink biztonságban érezhetik magukat, hiszen 2004-től (elsőként a szakmában) szakmai felelősségbiztosítással rendelkezünk. A biztosítás fedezete nem csupán a szolgáltatási jogviszony keretében okozott dologi, illetve nem dologi kárra, hanem egy hatósági büntetés megtérítésére is vonatkozik.

CEDIT 2000

A CEDIT 2000 számokban

1
Tűzvédelmi bejárás / hó
1
Elégedett Ügyfél
1
Munkavédelmi bejárás / hó

Kérdés esetén állunk rendelkezésére!

Legkésőbb 24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot!